Preskoči na glavno vsebino

Slavnostna akademija Fakulteta za organizacijske študije

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Čet, 21.12.2023 - 07:43

 

Novo mesto, 20. december 2023 - Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič in sekretarka Državnega sveta mag. Monika Kirbiš Rojs sta se udeležila slavnostne akademije Fakultete za organizacijske študije. Predsednik Državnega sveta je ob tej priložnosti zbrane nagovoril in skupaj z dekanom fakultete podelil Priznanja odličnosti FOŠ.


V nagovoru je poudaril, da se zaveda, da so človeški viri ključni. »Ustrezno usposobljeni kadri, ki jih na vedno več področjih primanjkuje – posamezniki, ki bodo soustvarjali visoko dodano vrednost, so ne le gonilo razvoja, ampak tudi zagotovilo, da bo država lahko na dolgi rok zadostna sredstva vlagala v socialno in solidarno politiko,« je dejal in dodal, da so tudi zaradi hitrih sprememb na vseh področjih vse bolj potrebni raznoliki in različni profili kadrov, kar kliče tudi po raznovrstnih in fleksibilnih izobraževalnih programih, k čemur pripomorejo tudi samostojni visokošolski zavodi, ki ne delujejo v okviru obstoječih univerz na področju Republike Slovenije.
Izpostavil je tudi pomen razpršenega omrežja izobraževalnih ustanov, ki je za enakomeren razvoj vseh delov Slovenije izrednega pomena: »Izobrazba praviloma prinaša boljša delovna mesta in večjo dodano vrednost, vse to pa zvišuje kakovost življenja tudi izven velikih urbanih centrov in pripomore k decentralizaciji,« je pojasnil ter dodal, da si za decentralizacijo prizadeva tudi Državni svet med drugim »tudi s hojo po robu možnega v smeri formiranja drugega nivoja lokalne samouprave, prizadevanjem za ustanovitev regij oziroma pokrajin, ki so zapisane v slovenski ustavi«. 


Foto: Monika Kirbiš Rojs/DS in Benjamin Beci/Fixmedia.